У справі Панова допитали ФСБшників, які про нього не знають

У справі Панова допитали ФСБшників, які про нього не знають

Укрінформ
В підконтрольному Кремлю Верховному суді Криму на засіданні у справі Євгена Панова, обвинуваченого в підготовці диверсій на півострові, допитали чотирьох засекречених свідків, співробітників ФСБ Росії.

Як повідомляють “Крим.Реалії", ці ФСБшники в серпні 2016 року нібито затримували українську диверсійну групу в районі села Рисове на півночі Криму.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, свідки нічого не знають про головного фігуранта цієї справи Євгена Панова.

“Я їм (засекреченим свідкам - ред.) поставив запитання, чи знають вони Панова і що він пов'язаний з цією групою. Вони розповіли, що нічого не знають про Панова і жодною інформацією не володіють", – зазначив Дінзе.

Читайте також: У справі Панова з'явився "секретний том" - адвокат

Наступні засідання у цій справі призначені на 23, 25, 26 і 27 квітня.

У квітні суд перейшов до розгляду по суті справи «українського диверсанта» Панова. Йому продовжили арешт на півроку, до 26 вересня.

В серпні 2016 року ФСБ Росії затримала в анексованому Криму групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше – повернули до Криму.

Російські спецслужби заявляють, що затримані Панов Євген та Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і назвала їх «провокацією» російських спецслужб.

Раніше повідомлялося, що Захтей підписав досудову угоду зі слідством. Однією з умов підписання угоди з боку слідства була відмова Захтея від адвоката за угодою.

У лютому його засудили до 6 років і 6 місяців колонії суворого режиму і штрафу 220 тисяч рублів (близько 105 тисяч гривень).

Євген Панов вину не визнав та від угоди зі слідством відмовлявся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-