Stop Vandal: біля Ханського палацу у Криму відбулися одиночні пікети

Stop Vandal: біля Ханського палацу у Криму відбулися одиночні пікети

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму біля входу до будівлі Бахчисарайського ханського палацу пройшов одиночний пікет, учасник якого тримав у руках плакат зі словами "Stop Vandal".

Про це свідчить відео, яке розмістив на своїй сторінці у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов.

"Бахчисарай. Ханський палац. Одиночний пікет", - написав Джелялов.

На наступному відео зафіксовано, що до пікетувальника підійшов поліцейський, відвів його убік і став оформляти протокол.

Через кілька хвилин на площі перед будівлею Ханського палацу з'явився другий пікетувальник. Він тримав у руках плакати з вимогою припинити під виглядом реставрації знищення історії кримськотатарського народу.

Відео про це розмістила "Кримська солідарність".

"Біля Ханського палацу вийшов чоловік на ім'я Едем. Таким чином він висловив свою незгоду з вандалізмом Ханського палацу", - йдеться у публікації.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму "влада" проводить так звану реставрацію Бахчисарайського ханського палацу, яка позбавляє пам'ятник автентичності. Зокрема замінюють татарську черепицю сучасною.

Ханський палац - пам'ятник історії і культури загальносвітового значення, єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури, входить до складу Бахчисарайського історико-культурного заповідника. Активісти в Криму організували збір підписів проти організованої окупаційною владою "реставрації" Бахчисарайського ханського палацу, що нищить його автентичність.

Читайте також: Знищення Ханського палацу: "реставратори" взялися вже за дах

ЮНЕСКО прийняло рішення, яке відкриває можливість розміщення моніторингової місії і боротьби за охорону пам'ятників культури в Криму, у тому числі Ханського палацу у Бахчисараї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-