Екіпаж судна

Екіпаж судна "Норд" спробує перетнути КПВВ до Криму - адвокат

Укрінформ
Екіпаж судна «Норд» їде до адміністративної межі з Автономною Республікою Крим, щоб спробувати перейти контрольний пункт в’їзду-виїзду.

Про це розповів в коментарі Громадському радіо адвокат екіпажу Дмитро Щербина.

"Зараз їдуть до адмінкордону з півостровом. Будуть через пункт пропуску в Криму проходити", - зазначив Щербина. 

Адвокат розповів, що не володіє інформацією, чи привезуть екіпажу українські паспорти для перетину. Однак він запевнив, що зараз у екіпажу є тільки документи на повернення, видані консульством РФ. 

Як повідомляв Укрінформ, за даними Держприкордонслужби України, команда судна "Норд", затриманого українськими прикордонниками 25 березня, намагалася увечері 7 квітня покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" на Харківщині. 

У відомстві поінформували, що вивезти членів екіпажу за межі України намагалися представники генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

Зокрема, як зазначили в ДПСУ, в пункт пропуску "Гоптівка" на виїзд з України прибули два автомобілі Volkswagen з дипломатичними номерами РФ. Під час прикордонного контролю особи, які їхали як пасажири, замість паспортних документів пред'явили посвідки на повернення до Росії.

"Під час перевірки встановлено, що власниками документів є члени команди судна «Норд», затриманого в Азовському морі, і що особи є громадянами України, тобто на паспортний контроль вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону", - підкреслили у прикордонному відомстві і додали, що, "зважаючи на те, що громадяни України не мали належних документів для перетину кордону, їх не пропущено через державний кордон та повернуто в тил України".

Держприкордонслужба 25 березня затримала в акваторії Азовського моря керченське риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. 30 березня український суд заарештував це судно. 

Читайте також: Екіпажу судна "Норд" намагаються передати українські паспорти з Криму

Прокуратура АР Крим порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту Керч в анексованому Криму. Капітану судна Володимиру Горбенку інкримінують ч.2 ст.332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї). 

Херсонський міський суд 6 квітня обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави у 32 тис. грн. Адвокат заарештованого повідомив, що за його клієнта внесено заставу і він зможе вийти із СІЗО не раніше 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-