Україна робить усе для блокування турбін Siemens у Криму - Прем'єр

Україна робить усе для блокування турбін Siemens у Криму - Прем'єр

Укрінформ
Українська сторона зробить все можливе для того, щоб турбіни німецької компанії "Siemens", які були завезені Росією до окупованого Криму, не працювали.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вживаємо дії по всіх напрямках, дипломатичних і інших каналах, для того, щоб блокувати їх роботу і вимагати реакції для введення додаткових санкцій до країни-агресора", - сказав Гройсман.

Зі свого боку міністр закордонних справ Павло Клімкін нагадав, що Україна неодноразово зверталася і до німецького уряду, і до Європейського Союзу, і безпосередньо до Siemens, щоб запобігти роботі турбін на півострові.

Читайте також: У Берліні сумніваються, що "кримські" турбіни Siemens коли-небудь запустять

“Ми скоординовано намагалися припинити це шляхом подання відповідних судових позовів. Siemens продовжує ці судові позови, щоб турбіни, які обманним шляхом були завезені на територію окупованого Криму, там не працювали. Я отримав від керівництва Siemens і німецького керівництва меседж, що вони будуть продовжувати діяти і політичним, і судовим шляхом, щоб цьому запобігти", - сказав урядовець.

Як повідомляло агентство, після скандалу, пов'язаного з тим, що турбіни німецького концерну опинилися в окупованому Криму, Німеччина ініціювала персональні санкції проти відповідальних осіб у російському уряді, в Міненерго.

Тим часом, за повідомленнями ЗМІ, 9 квітня 9-й арбітражний апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу компанії "Сіменс технології газових турбін" - спільного підприємства Siemens і компанії "Силові машини" - на рішення Арбітражного суду Москви за позовом компанії до структур держкорпорації "Ростех" - ВАТ і ТОВ "В Технопромекспорт" у справі про постачання газових турбін у Крим.

До цього, у грудні минулого року, той же Арбітражний суд Москви двічі відмовляв дочірній компанії концерну Siemens у позовах до структур корпорації "Ростех": про визнання недійсними договорів на постачання 4 газових турбін, які згодом у порушенні домовленостей було перевезено у Крим, і про повернення їх у Росію з півострова. У листопаді 2017 року цей же суд утретє відхилив позов про арешт турбін.

Про те, що 4 газові турбіни Siemens доставили для ТЕС, які будуються у Севастополі й Сімферополі, стало відомо влітку минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-