Активістів Українського культурного центру у Криму кличуть до “прокурора”

Активістів Українського культурного центру у Криму кличуть до “прокурора”

Укрінформ
Активістів Українського культурного центру в Криму Олену Попову й Ольгу Павленко викликав «на бесіду» старший помічник російського прокурора Сімферополя Олексій Пучков.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«За інформацією Кримської правозахисної групи, співробітника прокуратури цікавила робота Центру й випуск газети «Кримський терен», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що активістки скористалися правом не свідчити проти себе та своїх близьких».

Український культурний центр Криму не є політичною організацією. Він створений активістами з метою збереження та популяризації на півострові української культури. При цьому на учасників Центру чинять тиск: викликають на допити й «бесіди» до правоохоронних органів, попереджають про неприпустимість екстремізму... Одному з лідерів Українського культурного центру в Криму Леоніду Кузьміну 2017 року після погроз і тиску з боку силовиків довелося покинути півострів.

Читайте також: «Суд» у Криму відмовився змінити запобіжний захід для Балуха

Активісти Українського культурного центру в Криму 26 серпня презентували перший експериментальний випуск видання «Кримський терен» українською та російською мовами.

У першому випуску була опублікована інструкція для вступу до вищих навчальних закладів материкової частини України, матеріал про блокування інтернет-ЗМІ в Криму, фрагменти останнього слова кримського політв'язня Володимира Балуха, а також історичне дослідження Леоніда Кузьміна про українські землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-