Журналісти виступили з підтримкою арештованого в Криму блогера

Журналісти виступили з підтримкою арештованого в Криму блогера

Відео
Укрінформ
Українські журналісти виступили з відеозверненням на підтримку блогера Нарімана Мемедімінова, заарештованого за його журналістську діяльність в окупованому Криму.

Ініціатором відео зі зверненням на підтримку Мемедімінова стала журналіст Олександра Єфименко.

"До арешту Наріман займався громадською журналістикою, він робив прямі трансляції з місць обшуків, готував інформаційні текстові блоки з судових засідань, тощо. Цілком можливо, що відео, відзняте Наріманом, використовувалося під час новинних випусків, а пости для "Крымской солидарности" були основою для підводок в теле- та радіоефірах", - каже Єфименко.

За її словами, українські провідні журналісти і редактори розповіли у зверненні "все, що думають з приводу затримання свого колеги та про те, наскільки важливою була його робота й робота всіх активістів, які зараз в Криму займаються тим самим".

Як вважає Єфименко, "максимальний розголос та прискіпливе відслідковування справи Мемедімінова (хоча закритий статус засідання дуже ускладнить нам це завдання), напевно, єдине, що можуть зробити представники ЗМІ зараз".

Зі словами підтримки на адресу Мемедімінова виступили ведучий телеканалу Україна Олег Панюта, ведуча Чорноморської телерадіокомпанї Олена Бадюк, виконавчий продюсер UA:Крим Осман Пашаєв, ведуча радіо Meydan FM Лідія Полянская, шеф-редактор "5 каналу" Володимир Мжельський, директор Radio Hayat Гаяна Юксель, заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, ведуча Radio ROKS Соня Сотник, журналіст Громадського радіо Андрій Куліков.

Читайте також: Суд відхилив попереднє клопотання про обрання запобіжного заходу Бубенчику

Як повідомлялося, блогера Нарімана Мемедімінова затримали в окупованому Криму 22 березня 2018 року, його обвинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності (ст. 205.2 ч. 2 КК РФ) за відео, яке він виклав в Youtube. 4 квітня "суд" залишив рішення першої інстанції без змін - утримання під вартою до 16 травня. Засідання проходило в закритому форматі, в залу суду Мемедімінова не привезли, вмикали за допомогою відеозв'язку з СІЗО.

Міністерство закордонних справ України зажадало від окупаційної влади Криму звільнити Мемедімінова. Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження щодо незаконного позбавлення його волі.

Фото: Акмесджит (QHA)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-