У Криму трьом фігурантам

У Криму трьом фігурантам "справи українських диверсантів" продовжили арешт

Укрінформ
В окупованому Криму трьом фігурантам "справи українських диверсантів" продовжили терміни утримання під вартою. 

Про це повідомила Кримська правозахисна група.

"Севастопольський міський суд" 4 квітня 2018 року ще на три місяці продовжив термін утримання під вартою фігурантам справи "українських диверсантів" Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову", - повідомив сайт правозахисників.

За їхньою інформацією, обох залишили у СІЗО до 8 липня. Ухвалу виніс "суддя" Ігор Кожевников. "Суд" проходив у відкритому режимі й родичам вдалося побачити своїх близьких.

Сьогодні "Верховний суд" Криму також залишив під вартою на шість місяців ще одного фігуранта "справи українських диверсантів" - жителя  Енергодара Євгена Панова, якого було затримано у Криму у серпні 2016 року і звинувачується у підготовці терактів на півострові. Його справу "суддя" Андрій Палій ухвалив розглядати в закритому режимі, у зв'язку з чим у зал суду не пропустили матір Панова, що спеціально приїхала у Крим з Енергодара Запорізької області.

Як повідомляв Укрінформ, Володимира Дудку, Дмитра Штиблікова й Олексія Бессарабова затримали 9 листопада 2016 року у Севастополі. За версією ФСБ, вони нібито є учасниками диверсійно-терористичної групи ГУР Міноборони України. Всі троє севастопольців до 2014 року працювали експертами у центрі "Номос".

"Ленінський районний суд м.Севастополя" обрав їм запобіжний захід у вигляді ув'язнення під варту з наступним етапуванням у ФКУ СІО-1 м.Сімферополя. Вже майже півтора року вони знаходяться в ув'язненні.

Читайте також: Україна висловила протест Росії через незаконний арешт Панова

16 листопада 2017 року "Севастопольський міський суд" після того, як Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, засудив його до 5 років колонії суворого режиму й штрафу у розмірі 200 тисяч рублів.

У Службі безпеки України заявили, що затримані у Криму громадяни України не є ні співробітниками, ні контактерами з боку СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-