ФСБ заявила про затримання трьох росіян і українця через “секретні карти Генштабу”

ФСБ заявила про затримання трьох росіян і українця через “секретні карти Генштабу”

Укрінформ
У ФСБ Росії повідомили про проведення обшуків в анексованому Криму, у Свердловській області РФ й Омську, а також заявили про нібито викриття спроби передати іноземцям секретні військові карти.

Про це повідомляє у вівторок РІА Новости з посиланням на свердловське управління ФСБ.

«Де саме служать або працюють затримані - це троє росіян і один громадянин України, - неясно. Спецслужбам якої країни вони мали намір передати секретні документи, також не уточнюється», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одночасно за місцями проживання трьох громадян Росії і громадянина України в Єкатеринбурзі, Сімферополі й Омську проведено оперативно-розшукові заходи, «в ході яких вилучено електронні та паперові копії секретних топографічних карт Генштабу ЗС РФ».

Читайте також: ЗМІ знайшли ще одного екс-шпигуна зі "списку смерті Кремля"

Як стверджують у ФСБ, передачі секретних відомостей вдалося запобігти, причому кримінальну справу вирішили не порушувати, обмежившись попередженням про «неприпустимість дій, що підпадають під статті КК РФ «Державна зрада» і «Шпигунство».

Як заявляють у ФСБ, усі затримані визнали, що створювали загрозу безпеки Росії, і «відмовилися від здійснення таких вчинків надалі».

Повідомляється, що один з них раніше притягувався до відповідальності за державну зраду. Чи був засуджений, невідомо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-