Архієпископ Климент хоче відвідати Балуха, який голодує у СІЗО

Архієпископ Климент хоче відвідати Балуха, який голодує у СІЗО

Укрінформ
В окупованому Криму архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент клопотатиме про побачення з українським активістом Володимиром Балухом, який оголосив голодування в сімферопольському СІЗО. 

Про це сам священик розповів виданню "Крим.Реалії".

"У мене була телефонна розмова з адвокатом Ольгою Дінзе. У понеділок ми плануємо зустрітися й подати клопотання до судді, щоб вона дозволила мені відвідати Балуха в СІЗО", – сказав Климент.

При цьому він усвідомлює, що навіть за позитивного рішення судді його все одно можуть не пустити через негативне ставлення до політв'язнів у СІЗО. Так, у священика був дозвіл відвідувати фігуранта "справи українських диверсантів" Євгенія Панова, але начальник СІЗО влаштував скандал із провокацією. Заявив, що нібито після цих відвідин у Євгена знаходять заборонені предмети.

Як повідомлялося раніше, засуджений в анексованому Росією Криму за звинуваченням у зберіганні боєприпасів український активіст Володимир Балух 19 березня оголосив голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку, однак стан здоров'я активіста викликає тривогу в його близьких.

За інформацією правозахисників, Балух перебуває без зв'язку в одиночній камері під цілодобовим спостереженням - такі спеціальні умови тримання для тих, хто оголосив голодування.

Адвокат засудженого Ольга Дінзе повідомила, що зможе побачити підзахисного і дізнатися про стан його здоров'я  тільки 2 квітня.

Читайте також: Адвокат Балуха сказала, коли зможе дізнатися про стан його здоров’я

14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок  Балуху. Суддя вилучив зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів, активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн).

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе  Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

Фото: Anton Naumlyuk (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-