У Криму фігурантам

У Криму фігурантам "справи 26 лютого" продовжили арешт

Укрінформ
В окупованому Криму фігурантам "справи 26 лютого" Алі Асанову і Мустафі Дегерменджи так званий "суд" продовжив строк домашнього арешту до 20 травня.

Про це повідомляє "Кримська солідарність". 

"Апеляційний суд залишив рішення першої інстанції без змін. Строк тримання під домашнім арештом продовжено до 20 травня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Повідомляють, що суд проводився в закритому режимі.

Раніше, 2 березня, домашній арешт Дегерменджи та Асанову продовжили до 7 травня. Сьогодні розглядалася апеляція на це рішення "суду".

Читайте також: Слова Аксьонова про "російських організаторів" просять долучити до "справи 26 лютого"

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму в 2015 році почався суд над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Згодом «справу 26 лютого» розділили на дві, виділивши в окреме провадження справу щодо одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Іншими фігурантами процесу є Алі Асанов, Мустафа Дегерменджи, Ескендер Кантеміров, Талят Юнусов, Эскендер Емірвалієв, Арсен Юнусов та Ескендер Небієв.

25 жовтня 2017 року російська влада звільнила засуджених в Криму заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова і передала їх Туреччині, звідки вони пізніше приїхали до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-