Захист подав апеляцію на продовження в Криму арешту Дегерменджі

Захист подав апеляцію на продовження в Криму арешту Дегерменджі

Укрінформ
Захист Бекіра Дегерменджі подав апеляцію на рішення окупаційного суду в Криму, що продовжив на два місяці термін утримання під вартою фігурантові так званої "справи Веджіє Кашка".

Про це в Facebook повідомив адвокат Едем Семедляєв.

"Мною було подано апеляційну скаргу на продовження терміну утримання під вартою Бекіра Дегерменджі. Незважаючи на його вік і важкий стан здоров'я, йому в черговий раз продовжили термін утримання в СІЗО", - повідомив Семедляєв.

Як зазначив адвокат, не дивлячись ні на що його підзахисний "готовий доводити свою невинуватість, як на слідстві, так і на суді".

Як повідомлялося, 16 березня кримський "суд" продовжив до 15 травня тримання в СІЗО фігурантам "справи Веджіє Кашка". Кримських татар тримають під арештом, попри те, що активісти - немолоді люди, і в СІЗО у них різко підірвалося здоров'я. У Дегерменджі загострилася астма й серцеві захворювання, у Казіма Аметова погіршується зір, а 65-річний Асан Чапух в ізоляторі пережив мікроінсульт. ФСБ відкрила проти них кримінальну справу за ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу Росії - вимагання, організоване групою осіб.

Читайте також: Фігурантам справи "26 лютого" відмовили у медобстеженні і продовжили арешт

Дегерменджі було затримано 23 листопада разом з іншими активістами, їх звинуватили у "вимаганні коштів" у громадянина Туреччини, що довгий час не повертав борг ветеранові кримсько-татарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше при спробі затримання силовиками 83-річна Кашка померла. Російський адвокат Микола Полозов домагається порушення кримінальної справи за фактом смерті Веджіє Кашка. Він також проводить незалежне розслідування обставин смерті ветерана національного руху кримських татар. 

Фото: Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-