У Литві створили Групу друзів українського Криму

У Литві створили Групу друзів українського Криму

Укрінформ
У Литві політики, історики, політологи, журналісти створили Групу друзів українського Криму для підтримка міжнародних проектів щодо відновлення територіальної цілісності України.

Про це повідомляє Польське радіо.

«У Литві створено Групу друзів українського Криму, завданням якої є підтримка міжнародних проектів для відновлення територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

Як зазначено в заяві Групи, вона має намір підтримувати усі міжнародні дипломатичні, інформаційні та економічні ініціативи для закінчення окупації Кримського півострова, поширення на міжнародному рівні інформації на тему необхідності відновлення суверенітету України та її територіальної цілісності, а також моніторингу за можливими випадками порушення прав людини в Криму та інформування про них.

Читайте також: Патріотизм кримських татар вражає - муфтій

Як каже один з ініціаторів створення Групи друзів українського Криму депутат консервативної партії Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи Лауринас Касчюнас, «будемо докладати зусиль, аби подібні ініціативи були створені в інших державах Заходу».

У литовську Групу друзів українського Криму входить понад 20 осіб - політиків, політологів, істориків і журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-