Адвокат не може зв'язатися з Балухом, який оголосив голодування

Адвокат не може зв'язатися з Балухом, який оголосив голодування

Укрінформ
Російський адвокат Ольга Дінзе повідомляє, що не може зв'язатися із засудженим в анексованому Росією Криму українським активістом Володимиром Балухом, який, перебуваючи в одиночній камері СІЗО, оголосив безстрокове голодування.

Як розповіла Дінзе "Крим.Реалії", це пов'язано з "віддаленістю місця проживання адвокатів".

"Думаю, ми побачимося (з Балухом - ред.) у кінці березня або на початку квітня. Суд призначений на 2 квітня... Медична допомога у рамках слідчого ізолятора надається, але ми не можемо сказати, що ця допомога належна, його потрібно вивозити у цивільну лікарню. Ми зверталися з подібною заявою, але нам було відмовлено... Якщо стан погіршуватиметься, вони (співробітники СІЗО - ред.) його примусово годуватимуть, тобто через крапельницю... З голоду померти йому не дадуть, СІЗО несе відповідальність за його життя та безпеку", - сказала Дінзе.

Адвокат додала, що оголосивши голодування, Балух висловлює "крик протесту".

"Він вже не знає, як висловити своє відношення законним способом до того, що відбувається. Його емоційний стан говорить йому про те, що треба використати такий метод - відмовитися від їжі", - вважає адвокат.

Засуджений в анексованому Росією Криму за звинуваченням у зберіганні боєприпасів український активіст Володимир Балух 20 березня продовжує оголошене напередодні голодування, протестуючи проти ухваленого йому вироку, проте стан здоров'я українського активіста викликає тривогу у його близьких.

Читайте також: Україна підтримує Балуха і пишається його мужністю - МінТОТ

Як зауважують правозахисники, Балух перебуває без зв'язку в одиночній камері під цілодобовим спостереженням, такі спеціальні умови тримання для тих, хто оголосив голодовку. 14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок українському активістові Володимиру Балуху. Суддя виключив зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів, активіста засудили до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн).

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, що знаходився у дворі його будинку.

Фото з сайту krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-