МЗС вимагає від Москви звільнити Балуха

МЗС вимагає від Москви звільнити Балуха

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вимагає від російської окупаційної влади в Криму звільнити незаконно засудженого за політичними мотивами українця Володимира Балуха.

Про це зазначила речниця МЗС Мар’яна Беца у Twitter.

“Вкотре вимагаємо від окупанта звільнити В.Балуха, незаконно засудженого за політичними мотивами. Фактично - за прапор України”, - підкреслила Беца.

Як повідомлялося, у понеділок український патріот Володимир Балух, засуджений за невизнання російської окупації Криму, оголосив безстрокове голодування.

16 січня 2018 року українського активіста Балуха так званий Роздольненський районний суд засудив до 3 років та 7 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні і штрафу у розмірі 10 тис. рублів.

Читайте також: Кримський активіст Балух оголосив безстрокове голодування

“Верховний суд” Криму 4 березня 2018 року змінив у частині покарання вирок і зменшив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців.

Спочатку Балуха звинуватили у незаконному зберіганні боєприпасів та вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Він своєї провини не визнав. Адвокати Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-