У Запоріжжі протестували проти

У Запоріжжі протестували проти "виборів" в окупованому Криму

Фото
Укрінформ
Запорізька рада ветеранів АТО 18 березня на майдані Героїв Революції Гідності в обласному центрі організувала акцію протесту проти проведення виборів президента Росії в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

До акції також долучилися представники товариств національних меншин регіону. Активісти принесли з собою українські та кримськотатарські прапори та плакати з написами «Крим – це Україна», «Свободу Криму! Свободу політв’язням!», «Ні виборам президента Росії в Криму» тощо.

«Незалежно від того, хто там зараз обирає президента сусідньої держави, Крим залишається українським, і ми нагадуємо про це. Думаю, варто нагадувати не лише в цей день, а й регулярно, що Крим – це дійсно Україна», – розповів один із учасників акції, волонтер Костянтин Мороз.

Організатори також нагадали учасникам заходу про сторіччя визволення Криму від більшовиків навесні 1918 року, коли війська УНР під командуванням Петра Болбочана прорвали більшовицькі укріплення на Чонгарі і після цього визволили півострів.

На завершення акції учасники зібрали символічну карту України з пазлів-областей.

Як повідомлялося, вибори президента Росії проводяться 18 березня 2018 року, в четверту річницю російської анексії Криму.

Читайте також: Порошенко прокоментував російські вибори в окупованому Криму

У січні голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримчан усіх національностей бойкотувати вибори президента Росії.

Призначений Кремлем голова Криму Сергій Аксьонов погрожував звільненням чиновникам, які закликають підлеглих не йти на вибори президента Росії.

Флешмоб "Крим - це Україна!" у Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Президент України Петро Порошенко 16 лютого закликав світову спільноту не визнавати результати виборів президента Росії в анексованому Криму.

Про невизнання виборів президента Росії в Криму йдеться в декларації верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-