Клімкін і ще семеро глав МЗС написали статтю про Крим

Клімкін і ще семеро глав МЗС написали статтю про Крим

Укрінформ
Вісім міністрів закордонних справ написали спільну статтю з приводу четвертої річниці незаконної анексії Росією українського півострова Крим.

Стаття міністрів через «Чотири роки - але ми не забудемо незаконно окупований Крим» опублікована на Euobserver.

«Чотири роки тому, 18 березня 2014 року, Росія зробила остаточний крок на шляху до незаконної окупації Криму, який є частиною суверенної території України, що було визнано Росією у ряді міжнародних договорів», - йдеться у статті. 

Автори статті нагадали, що приєднання Криму Росією складалося з серії протиправних дій: від використання замаскованих російських елітних військ до поспішної організації нелегітимного «референдуму». 

Читайте також: У Клімкіна прокоментували претензії посольства РФ щодо виборів

Міністри підкреслили, що світова спільнота не визнає претензії Росії на територію Криму і продовжує засуджувати незаконну анексію півострова. 

Глави МЗС також закликали до негайного звільнення Олега Сенцова і більш як 60 інших політичних ув'язнених і вимагали надати міжнародним організаціям з питань моніторингу за правами людини доступ до Криму. 

Статтю спільно написали міністри закордонних справ: Данії Андерс Самуельсен, Естонії - Свен Міксер, Латвії - Едгар Рінкевічс, Литви - Лінас Лінкявічюс, Польщі - Яцек Чапутович, Румунії - Теодор Мелешкану, Швеції - Маргот Вальстрьом і глава МЗС України Павло Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-