МЗС Латвії заявило про невизнання

МЗС Латвії заявило про невизнання "виборів" у анексованому Криму

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Латвії в четверту річницю окупації Криму Росією заявило про невизнання виборів президента РФ у анексованому Криму

Заява розміщена на офіційному сайті МЗС.

«Латвія не визнає здійснену Російською Федерацією незаконну анексію Криму, Латвія засуджує агресію Російської Федерації на сході України і виступає за збереження санкцій ЄС до повного виконання Мінських угод. Відповідно до політики невизнання анексії Криму Латвія не визнає проведення виборів президента Росії в Криму і Севастополі 18 березня цього року», - йдеться в заяві.

Крім того, МЗС Латвії закликало латвійських громадян звернути увагу на встановлені Україною обмеження на в'їзд на анексований Російською Федерацією Кримський півострів.

Міністерство закордонних справ закликало жителів Латвії не брати участь у спортивних, культурно-розважальних та інших заходах, які організовує Російська Федерація в незаконно окупованому Криму. В рамках встановлених ЄС санкцій там також заборонено надавати і використовувати послуги організованого туризму.

До того ж МЗС нагадав, що на незаконно анексованій території Криму Латвією та іншими країнами-учасницями ЄС не надаються консульські послуги. Відповідно «можливості отримання консульської допомоги в надзвичайних ситуаціях, наприклад, важкої хвороби, нещасного випадку, смерті, втрати документів або фінансових коштів, дуже обмежені».

Читайте також: Канада ніколи не визнає анексію Криму – лідер опозиції

Крім того, відповідно до встановлених ЄС санкцій заборонено купувати нерухоме майно, підприємства або його частини, а також здійснювати в Криму будь-якого роду фінансову діяльність. «За порушення встановлених ЄС санкцій стаття 84 Кримінального кодексу Латвійської Республіки передбачає кримінальну відповідальність», - підкреслили в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-