Канада ніколи не визнає анексію Криму – лідер опозиції

Канада ніколи не визнає анексію Криму – лідер опозиції

Укрінформ
Канадська опозиція обіцяє підтримувати Україну і не визнавати незаконну анексію Росією Криму.

Про це заявив лідер Консервативної партії та парламентської опозиції Канади Ендрю Шир з нагоди четвертої річниці незаконного «референдуму» у Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Консервативна партія завжди підтримуватиме українців у їхній боротьбі і сьогодні, в ці сумні роковини, ми заявляємо, що ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму», - сказав Шир.

Він наголосив, що очікує від російського правлячого режиму поваги до суверенітету й територіальної цілісності України. «Тривале порушення Росією прав мешканців незаконно окупованого Криму принижує цінності свободи, демократії та верховенства права, які Канада завжди захищала на світовій арені», - зауважив опозиціонер.

Шир додав, що під російським правлінням «стали поширеними незаконні затримання та примусові зникнення українців та активістів кримськотатарського руху, задокументовані як українськими, так і міжнародними правозахисними організаціями». «Після чотирьох років незаконної російської окупації, тисячі українців були змушені покинути свої домівки у Криму, зіткнувшись із переслідуваннями російською владою за політичні погляди, мову чи релігію», - зауважив він.

Читайте також: Фріланд пообіцяла захищати права кримських татар у світі

«Крим – це Україна», - завершив Шир свій виступ українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-