Слова Аксьонова про

Слова Аксьонова про "російських організаторів" просять долучити до "справи 26 лютого"

Відео
Укрінформ
На засіданні так званого суду у "справі 26 лютого" захист попросив долучити до матеріалів справи відео з інтерв'ю з головою "уряду" Криму Сергієм Аксьоновим, який стверджував, що організаторами і провокаторами на мітингу під ВР АРК були "професійні росіяни".

Про це повідомили адвокати Асанова і Дегерменджи, відео їхніх виступів у Facebook розмістив активіст Риза Асанов.

"Захист заявив клопотання про долучення до матеріалів справи відеозапису, де свідок звинувачення Аксьонов дає пояснення, які захист просив долучити до матеріалів справи. Ми просили дане відео переглянути і, можливо, з'явилися б нові клопотання для того, щоб цього свідка допитати", - повідомив адвокат Дегирменджи.

За його словами, незважаючи на те, що на попередніх судових засіданнях у "справі 26 лютого" Аксьонова як свідка не допитували, "суд" відмовив у задоволенні цього клопотання у зв'язку з тим, що Аксьонов "був свідком обвинувачення в іншій справі, де фігурантом був Ахтем Чийгоз".

Читайте також: Справа 26 лютого: прокуратура АРК похвилинно встановила події під час мітингу

"Суд" також відмовив у клопотанні адвокатові Едему Семедляєву, який вимагав виключення зі справи протоколів допиту його підзахисного Асанова, якому в ході цих допитів не надали перекладача, "що грубо порушує законодавство РФ".

За словами адвокатів, уже 28 березня "суд" має намір перейти до дебатів, хоча цього дня багато адвокатів будуть задіяні в інших судових процесах.

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році в Криму почався «суд» над групою кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будинку Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо - по одному з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу, й окремо по інших фігурантах процесу - Алі Асанову, Мустафі Дегерменджи, Ескендеру Кантемірову, Таляту Юнусову, Ескендеру Емірвалієву, Арсену Юнусову й Ескендеру Небієву. 25 жовтня 2017 року російська влада звільнила засуджених у Криму заступників глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова і передала їх Туреччині, пізніше Умеров і Чийгоз приїхали в Київ. А «суди» стосовно Дегерменджи й Асанова постійно переносилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-