Для держслужбовців презентували посібник

Для держслужбовців презентували посібник "Політика щодо Криму. Рекомендації"

Фото
Укрінформ
Експерти Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД) розробили для держслужбовців посібник "Політика щодо Криму. Рекомендації".

Презентація видання відбулася у четвер на прес-конференції в Укрінформі.

“Державні службовці є одним з важливих сегментів української аудиторії для того, щоб доносити месиджі української політики щодо тимчасово окупованого Криму до більш широкої аудиторії. І тому виникла ідея написати посібник для держслужбовців, який би роз’яснював політику України щодо Криму”, - заявила радниця міністра інформаційної політики України Юлія Каздобіна.

Перший заступник  міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Юсуф Куркчі вказав на те, що розроблений посібник - “це не просто книжка про Крим та ситуацію в ньому з правами людей, а про ту ситуацію, яка зараз в Україні по відношенню до окупованих територій”. “Це історія про те, що всі зусилля, які сьогодні докладає держава, не є достатньо ефективними. Цей посібник розроблений саме для того, щоб люди побачили загальну картину того, що робиться, відповідно до наявних людських і матеріальних ресурсів. І це посібник про те, що тема Криму не повинна з‘являтися лише напередодні дати окупації Криму.

Керівник програм розвитку громадянського суспільства УНЦПД Юлія Тищенко зазначила, що посібник "Політика щодо Криму. Рекомендації" висвітлює та аналізує основні рішення вітчизняних та міжнародних інституцій щодо незаконної окупації Кримського півострова Російською Федерацією, процес моніторингу в сфері прав людини, питання запровадження санкцій, особливості здійснення інформаційної політики стосовно Криму. “Ця книга намагається продемонструвати, що попри видиму відсутність певних реальних документів, все ж таки напрямки політики, так чи інакше, сформовані. Є певні зусилля органів державної влади. Є навіть дублювання певних повноважень деяких органів влади...В наших силах спробувати запропонувати, як оптимізувати та зробити кращою реалізацію напрямів у сфері захисту прав людини, проведення моніторингу, реагування”, - заявила вона.

Тищенко додала, що в України надзвичайно обмежені можливості впливати на ситуацію в Криму, однак “потрібна більш консолідована реакція органів державної влади на всі ті речі, які є в Криму”.

Презентація посібника "Політика щодо Криму. Рекомендації" / Фото: Любімов Євген, Укрінформ

Згідно з авторами, видання “Політика щодо Криму. Рекомендації” - один із кроків для інформування представників органів влади різного рівня, експертів, ЗМІ про ситуацію на Кримському півострові та про основні заходи політики стосовно деокупації, міжнародні документи. Цей посібник побачив світ завдяки підтримці посольства Великої Британії в Україні.

Читайте також: Джемілєв подякував главі МЗС Британії за статтю про Крим

Організаційно посібник,  виданий за підтримки посольства Великої Британії в Україні, складається з 6 наступних розділів. Перший розділ - правові засади захисту громадянських і майнових прав на тимчасово окупованій території, прав кримськотатарського народу. Другий розділ стосується моніторингових заходів, моніторингу порушення прав і свобод громадян України на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Також в посібнику висвітлено питання встановлення фактів народження та смерті осіб, що перебувають на тимчасово  окупованій території, запити до самопроголошеної влади, органів влади РФ, соціальні виплати. Окремо розписана тема  запровадження санкцій  - міжнародні санкції, українська санкційна політика. Завершується посібник інформаційною політикою українського уряду.

Поруч з цим, посібник містить 3 додатки: “Міжетнічна ситуація після окупації Кримського півострова”, “Про корінні народи України”, “Формування Російською Федерацією інститутів окупаційної влади”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-