Клімкін назвав небезпечною пропозицію Собчак про повторний

Клімкін назвав небезпечною пропозицію Собчак про повторний "референдум" у Криму

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав небезпечною пропозицію кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак провести в анексованому Криму повторний референдум".

Таку точку зору він озвучив перед щорічною зустріччю керівництва Меджлісу кримськотатарського народу з іноземними дипломатами у Києві 13 березня, повідомляють Крим.Реалії.

"У 2014 році вона (Ксенія Собчак – ред.) називала окупацію "блискуче проведеною військовою операцією". Сьогодні ж, визнаючи факт порушення міжнародного права, вона не пропонує це виправити, а пропонує провести якийсь міфічний референдум тільки на території окупованого Криму. Хто, за визначенням, повірить у чесність цього референдуму? Такі пропозиції з боку Собчак - небезпечні. Якщо це її щира позиція - будемо розмовляти. Але на подібні трюки, які легітимізують окупацію Криму Росією, ми не підемо. Будь-який референдум, якщо він проводиться, то на всій території України", – зазначив Клімкін.

На думку кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак, Києву та Москві необхідно провести спільний референдум про статус анексованого Криму.

Читайте також: Політична шизофренія: Клімкін прокоментував намір Собчак відвідати Крим

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-