Захист двох засуджених кримчан-дезертирів хоче оскаржити 13 років за гратами

Захист двох засуджених кримчан-дезертирів хоче оскаржити 13 років за гратами

Укрінформ
Захист колишніх українських військовослужбовців Максима Одинцова і Олександра Баранова, засуджених до позбавлення волі терміном 14 і 13 років за держзраду і дезертирство з армії в анексованому Росією Криму, має намір оскаржити вирок суду.

Про це заявив адвокат засуджених Валентин Рибін, повідомляє проект "Крим.Реалії".

«Хлопці погодилися на вироки, їх повинні були обміняти, але після закінчення місяця. Принаймні, про це заявляла українська сторона. Але ніяких обмінів не відбувається. Ми не можемо собі дозволити відбувати у в'язниці такі тривалі терміни, тому будемо оскаржувати вирок», - сказав Рибін.

Читайте також: У Києві судять екс-бійця ЗСУ, який перейшов на бік кримських окупантів

Як відомо, Олександра Баранова і його товариша по службі Максима Одинцова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом в «буферній зоні» поряд з пропускним пунктом «Чонгар». За даними СБУ, обидва кримчанина в 2014 році перейшли з української армії в російську, чим порушили дві статті Кримінального кодексу України - вчинили держзраду і дезертирство.

Дарницький райсуд Києва 6 лютого 2018 р. ухвалив вирок Максиму Одинцову і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років. Подільський районний суд Києва через два дні засудив до 13 років позбавлення волі Олександра Баранова.

На суді Баранов і Одинцов свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-