У МЗС просять ЮНЕСКО зупинити знищення Бахчисарайського палацу

У МЗС просять ЮНЕСКО зупинити знищення Бахчисарайського палацу

Укрінформ
Заступник глави МЗС України, голова Нацкомісії у справах ЮНЕСКО Сергій Кислиця обговорив з гендиректором ЮНЕСКО Одрі Азулє перспективи запровадження процесу прямого моніторингу ситуації в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами візиту Кислиці до ЮНЕСКО 6 березня. 

"У ході зустрічі обговорено ключові теми співпраці з ЮНЕСКО, насамперед, перспективи запровадження процесу прямого моніторингу ситуації на тимчасово окупованій території АРК в рамках мандату Організації та збереження уваги до питань Криму на порядку денному Виконавчої ради ЮНЕСКО. Окрему увагу було приділено необхідності ефективного реагування ЮНЕСКО на загрози стану збереження культурної спадщини та  пам’яток національного значення України і кримськотатарського народу в окупованому Криму, з особливим наголосом на ситуації із Ханським палацом в Бахчисараї, внесеним до Попереднього списку для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО у 2003 році", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кримський "суд" відмовив у позові проти "реставрації" Ханського палацу - адвокат

У МЗС поінформували, що обговорення питання щодо запровадження процесу прямого моніторингу ситуації в Криму в рамках мандату ЮНЕСКО було продовжено у форматі окремої зустрічі Сергія Кислиці та посла України у Франції, Постійного представника України при ЮНЕСКО Олега Шамшура з представниками «Групи друзів України в ЮНЕСКО» - керівниками Постійних представництв ЄС, Великої Британії, Естонії, Литви, Франції, ФРН, Швеції та США.

Основним результатом зустрічі стала домовленість щодо активного просування питань залучення підтримки України з боку членів Виконради та інших ключових країн-партнерів, зазначили в МЗС. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-