Експерт розповів про кремлівську схему легалізації виборів у Криму

Експерт розповів про кремлівську схему легалізації виборів у Криму

Укрінформ
Росія запросила близько 300 лояльних міжнародних «спостерігачів» на вибори президента 18 березня. Деякі з них спостерігатимуть за нелегальним голосуванням на території окупованого Криму.

Про це заявив у вівторок у Брюсселі експерт зі зв'язків Росії з праворадикальними рухами в Європі Антон Шеховцов на міжнародній конференції «Росія й крайні радикальні сили на Заході: танцюють «чорне танго», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нині Росія намагається запросити якнайбільшу кількість міжнародних спостерігачів на додаток до місій міжнародних організацій, зокрема таких, як Євросоюз та ОБСЄ. Вони хочуть мати пул лояльних спостерігачів, які б заявили, що все пройшло добре. Але зараз, на відміну від попередніх років, є питання Криму», - зауважив експерт.

Він наголосив, що провідні міжнародні організації, зокрема ПАРЄ і ОБСЄ, ЄС відмовилися посилати своїх спостерігачів до окупованого Криму, територія якого є українською.

«Крим – це не частина Росії. Це не та територія, де ОБСЄ та ЄС спостерігатимуть за виборами. Відтак, Росія потребує міжнародних спостерігачів, які зроблять цю роботу», - зауважив експерт.

Шеховцов повідомив, що нині декілька російських громадських організацій, зокрема такі, як асоціація «Громадянський контроль» та «Російський фонд миру» намагаються знайти міжнародних спостерігачів, які б прибули до Криму на вибори.

Читайте також: Порошенко закликає міжнародних спостерігачів не їхати на російські "вибори" в Крим

Він повідомив, що на сьогодні російська сторона запросила близько 300 діячів за кордоном, які б могли стати потенційними лояльними спостерігачами. 

«Їх привезуть до Росії, але деякі відбудуть до Криму», - переконаний експерт.

При цьому він зауважив, що на даний момент російська ЦВК не оприлюднила перелік запрошених на вибори міжнародних спостерігачів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів президента РФ на території окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-