Кримський

Кримський "суд" відмовив у позові проти "реставрації" Ханського палацу - адвокат

Укрінформ
Окупаційний суд у Сімферополі відмовив екс-директорові Бахчисарайського історико-культурного заповідника Ельмірі Аблялимовій у позові за фактом "варварського руйнування пам'ятника культурно-історичної спадщини кримськотатарського народу".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Микола Полозов.

"Наприкінці лютого від імені Ельміри Аблялимової було подано позов до ТОВ «Кірамет», яке на субпідряді й здійснює варварське руйнування пам'ятника культурно-історичної спадщини кримськотатарського народу під виглядом «реставрації» і «першочергових протиаварійних робіт». Суд відмовився прийняти позовну заяву», - повідомив Полозов.

За його словами, «суд» не угледів «порушення прав, свобод і законних інтересів заявника Аблялимової».

Читайте також: Умеров розповів, як російські "реставратори" знищують Ханський палац

Іншими словами, зазначив адвокат, Залізничний районний "суд" відмовив кримським татарам у праві на захист єдиного пам'ятника палацової архітектури кримських татар.

"Їм залишається тільки спостерігати, як російська окупаційна адміністрація не лише переслідує інакодумців у спробах залякати вільний народ, а й послідовно знищує кримськотатарську культурно-історичну спадщину, на яку руку не піднімала навіть німецька окупаційна адміністрація в роки Другої світової війни", - резюмував Полозов.

Як повідомлялося, російська "влада" в Криму ініціювала "реставрацію" Бахчисарайського ханського палацу, в ході якої змінюються зовнішні та внутрішні конструкції пам'ятника, що порушує його автентичність. За словами експертів, споруджуваний навколо головного корпусу палацу важкий металевий каркас з навісом може стати причиною просідання грунту. Крім того, робітники не встановили захист для надгробків і каліграфічних розписів на стінах храму, а старовинні дерев'яні укріплення залили бетоном. Усе це стало причиною для початку кампанії протесту в Інтернеті проти знищення Бахчисарайського ханського палацу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-