Окупанти обшукують кримчан, які виступають проти

Окупанти обшукують кримчан, які виступають проти "виборів Путіна"

Укрінформ
У четвер у Сімферополі й Севастополі пройшли обшуки в опозиційних кримській "владі" активістів.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"У Сімферополі вранці пройшов обшук у опозиційного активіста Дмитра Кисієва. О 7.38 він передав повідомлення "У мене поліція вдома!" і на зв'язок після цього вийшов тільки на початку першого дня. У нього вилучили техніку, телефони, судячи з усього, він знаходиться в статусі свідка, але у якій справі незрозуміло", - повідомив Наумлюк.

За його словами, одночасно у Севастополі пройшли обшуки в активістів місцевої анархістської організації. "Поліція прийшла в квартиру Олени й Артема Воробйових, яких вдома не виявилось, але обшук все одно було проведено у присутності семирічної дитини і родичів Воробйових. Видно, обшуки проходять також в Олексія Шестаковича, адміна групи "Анархісти Севастополя" Олексія Присяжнюка й активіста Ігоря Панюти", - написав Наумлюк.

Він уточнив, що всі троє севастопольських активістів у четвер повинні були подати у так звану  міськадміністрацію повідомлення про проведення акції проти участі у виборах під назвою "Пост президента - атавізм монархії".

За словами журналіста, про те, що активісти збираються подати повідомлення, Шестакович написав у соцмережах.

Читайте також: Рада звернулася до світу через "вибори" президента РФ у Криму

Наумлюк нагадав, що місяць тому в Євпаторії було затримано анархіста Євгена Каракашова, якому пред'явлені звинувачення "в розпалюванні ненависті й ворожнечі, а також у виправданні тероризму в листуванні у чаті однодумців".

Нині Каракашов знаходиться в СІЗО, з ним проводять слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-