У Берліні сумніваються, що

У Берліні сумніваються, що "кримські" турбіни Siemens коли-небудь запустять

Ексклюзив
Укрінформ
У Східному комітеті німецької економіки сумніваються, що турбіни Siemens, які опинилися у порушення санкцій в Криму, будуть запущені в експлуатацію.

Таку думку у коментарі кореспондентові Укрінформу висловив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Михаель Хармс.

"Нині йде розгляд у судах. Турбіни не працюють. Зараз питання у тому, як суди вирішать і яке рішення ми можемо знайти. Але я не думаю, що реально вони будуть будь-коли запущені у Криму", - заявив Хармс.

На питання, чи допускає він, що агрегати можуть бути повернені компанії, Хармс не відповів.

Раніше виконавчий директор Східного комітету заявляв Укрінформу, що ця структура вимагає від російського уряду, щоб всі ті обіцянки й домовленості, які були з фірмою Siemens, виконувалися. "Порушення режиму санкції - це дуже негативний сигнал для нашої двосторонньої співпраці,.. для тієї атмосфери довіри, яку ми хочемо побудувати", - зазначав Хармс.

Як повідомлялося, після скандалу, пов'язаного з тим, що турбіни німецького концерну опинилися в окупованому Криму, Німеччина ініціювала персональні санкції проти відповідальних осіб у російському уряді, в Міненерго.

Читайте також: У Siemens кажуть, що більше не потраплять в російську пастку – Клімкін

Тим часом, за повідомленнями ЗМІ, 9 квітня 9-й арбітражний апеляційний суд розгляне апеляційну скаргу компанії "Сіменс технології газових турбін" - спільного підприємства Siemens і компанії "Силові машини" - на рішення Арбітражного суду Москви за позовом компанії до структур держкорпорації "Ростех" - ВАТ і ТОВ "В Технопромекспорт" у справі про постачання газових турбін у Крим.

До цього, у грудні минулого року, той же Арбітражний суд Москви двічі відмовляв дочірній компанії концерну Siemens у позовах до структур корпорації "Ростех": про визнання недійсними договорів на постачання 4 газових турбін, які згодом у порушенні домовленостей було перевезено у Крим, і про повернення їх у Росію з півострова. У листопаді 2017 року цей же суд утретє відхилив позов про арешт турбін.

Про те, що 4 газових турбіни Siemens доставили для ТЕС, які будуються у Севастополі й Сімферополі, стало відомо влітку минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-