"Кримський марафон" сплатив штрафи ще трьом учасникам одиночних пікетів

Укрінформ
У Криму громадський рух "Кримський марафон" сплатив штрафи, присуджені окупаційними судами, ще трьом учасникам одиночних пікетів, масові процеси над якими окупаційна влада влаштувала 18 грудня 2017 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляють активісти "Кримської солідарності".

"18 грудня 2017 року в Криму відбулися масові суди над пікетниками і за трьох із них сплачено штраф. Я був захисником одного з них. Штраф був 10 тисяч", - повідомив активіст "Кримської солідарності" Енвер Алімов.

За його словами, сума, необхідна для сплати штрафів, призначених кримськими "судами" учасникам одиночних пікетів, була зібрана за один місяць. Штрафи по 10 тисяч рублів внесли за Мустафу Расіова, Ельдара Алієва та Асана Сеітхалілова.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2017 року в окупованому Росією Криму більше 100 осіб вийшли на одиночні пікети з плакатами "Кримські татари - не терористи", висловлюючи, таким чином, протести і незгоду із затриманнями, арештами і тортурами кримських татар у Криму. 18 грудня 2017 року влада у Криму провела одночасно близько 100 так званих судів, в результаті яких пікетників засудили до штрафів у розмірі від 10 до 15 тис. рублів.

Читайте також: Понад сто тисяч кримських татар збирали гроші для політв'язнів – активіст

Загальна сума штрафів, що стягувалися, становила близько одного мільйона рублів. Десятки тисяч людей у Криму після незаконного призначення окупантами штрафів підключилися до "Кримського марафону" для збору коштів на оплату штрафів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-