Луценко просить відкрити справу проти суддів Конституційного суду РФ

Луценко просить відкрити справу проти суддів Конституційного суду РФ

Укрінформ
Представник Президента у ВР звернулася до прокуратури АРК щодо відкриття кримінального провадження стосовно суддів КС РФ, які узаконили рішення так званого «референдуму» про включення окупованого Криму до складу РФ.

Про це Ірина Луценко написала у себе на сторінці у Facebook.

«Як народний депутат звернулась до Прокуратури Автономної Республіки Крим з проханням провести відповідний юридичний аналіз дій суддів Конституційного суду РФ і прийняти рішення про відкриття кримінального провадження за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України цими особами, а також зібрати докази для використання у Міжнародному кримінальному суді», - зазначила вона, опублікувавши скан-копію відповідного звернення.

Політик зазначає, що Конституційний суд РФ здійснив «юридичне оформлення анексії». «Саме цей суд на підставі фарсового «референдуму» визнав «законним» включення у склад Російської Федерації окупованого Криму. Судді Конституційного суду РФ 19 березня ухвалили відповідну постанову, відігравши ключову роль в юридичному виправданні анексії українського Криму», - підкреслила вона.

Читайте також: ООН має прислати до Криму місію з прав людини - Гармс

Як повідомлялося, Україна сьогодні неофіційно відзначає День опору Криму російській окупації. 26 лютого 2014 року у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. На противагу йому був організований мітинг «Русского єдінства», що керувався поплічником російських окупантів Сергієм Аксьоновим. Того дня в результаті сутичок двоє людей загинули й декілька десятків зазнали поранень. 

27 лютого спецпідрозділи ГРУ Росії зайняли приміщення Верховної Ради і Ради Міністрів Криму. Тоді ж Верховна Рада Криму на вимогу загарбників оголосила про проведення на півострові "референдуму" про приєднання до Росії. 

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію півострова незаконними і засудили дії Росії. Зокрема, за цей час було ухвалено три резолюції ООН щодо Криму. Низка західних країн запровадили проти РФ економічні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-