Україна пропонує РЄ низку кроків для захисту прав людини в Криму

Україна пропонує РЄ низку кроків для захисту прав людини в Криму

Укрінформ
У День опору Криму російській окупації, 26 лютого, постпред України при Раді Європи Дмитро Кулеба вніс на розгляд держав-членів та керівництва Ради Європи комплекс кроків для поліпшення ситуації з правами людини в Криму.

Про це Укрінформу повідомили в постпредстві.

«Спротив російській окупації Криму має тривати на всіх фронтах. Основний мандат Ради Європи полягає у захисті прав людини, і для неї буде абсолютно природно відігравати активну роль у цій сфері. Політика невизнання анексії – це добре, але зараз там страждають люди, і вони потребують негайної допомоги», - заявив Кулеба. - Тому ми і запропонували Раді Європи зробити низку кроків для поліпшення ситуації з правами людини в Криму. Йдеться про цілком можливі речі, і ми відкриті до обговорення нашої ініціативи з керівництвом та державами-членами організації».

Читайте також: Однією з причин окупації Криму був незрозумілий статус автономії - Умеров

Ініційовані Україною кроки передбачають зусилля Генерального секретаря, Комісара з прав людини, правозахисних органів, а також держав-членів Ради Європи для припинення репресій, які російська окупаційна влада розгорнула в Криму.

Пропозиції України грунтуються на рішеннях, які ухвалив Комітет міністрів Ради Європи у відповідь на російську агресію проти України, зокрема щодо ситуації в Автономній Республіці Крим та Севастополі (Україна) від 3 травня 2017 року, а також відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-