У Стамбулі пікетували консульство РФ через анексію Криму

У Стамбулі пікетували консульство РФ через анексію Криму

Фото, відео
Укрінформ
У Стамбулі в неділю, 25 лютого, відбувся протестний пікет: жителі міста і представники кримськотатарської діаспори з різних міст і провінцій Туреччини, США, Румунії висловили своє невдоволення російською анексією Криму. 

Учасники акції поклали чорний вінок біля будівлі консульства Росії в Стамбулі, як символ протесту й незгоди, повідомляє Крим.Реалії.

Цей жест став традиційним для кримськотатарської діаспори Туреччини з моменту російської анексії Криму 2014 року.

Під час мітингу учасники акції скандували: "Фашистська Росія, геть із Криму", "Крим стане кладовищем для окупантів", "Крим був і залишиться тюркським", "Кримські татари – справжні господарі Криму".

До протестувальників приєдналися представники української, азербайджанської діаспори та прихильники Народної Націоналістичної партії Туреччини, які називають себе "сірими вовками".

"Я сьогодні прийшла, щоб підтримати наших братів – татар. Крим – це Україна. Ми – одна держава. Ми – одна країна. Ми – один народ. Ми, як українська діаспора Стамбула, дуже уважно слідкуємо за всім, що відбувається в Україні й у Криму. Ми знаємо, що в Криму триває геноцид кримських татар. Знаємо, які безчинства творить російська влада в Криму", – сказала представник української діаспори Стамбула Ольга Коваленко.

Акція об'єднала людей різного віку: літні жителі міста нарівні з молоддю тримали прапори і скандували гасла. Пікет тривав близько години, після зачитали резолюцію про те, що кримськотатарська діаспора Туреччини не визнає анексії Криму й вимагає від Росії негайного звільнення півострова й повернення Криму до складу України.

"Ми хочемо донести свій голос усьому світу, а також нагадати громадянам Туреччини про несправедливість, яку було скоєно чотири роки тому щодо кримських татар. Вірю, що протягом кількох найближчих років Крим буде звільнений", – сказав глава кримськотатарської спільноти Стамбула Джелял Ічтен.

Посольство України в Туреччині спільно з Генеральним центром кримських тюрків Туреччини провели свої заходи, приурочені до четвертої річниці анексії Росією Криму.

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити "Днем опору Криму російській окупації". Цього дня 2014 року перед будівлею Верховної Ради Криму відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство".

Фото: ru.krymr.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-