Коваль: РФ під прикриттям Олімпіади в Сочі створила додаткові військові угруповання

Коваль: РФ під прикриттям Олімпіади в Сочі створила додаткові військові угруповання

Укрінформ
Російська Федерація під виглядом посилення безпеки під час проведення Олімпіади в Сочі створила додаткові військові угруповання.

Про це заявив перший заступник Секретаря РНБО Михайло Коваль під час допиту в Оболонському суді Києва, який розглядає справу про держзраду екс-президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, мені відомі факти вторгнення. Я, на жаль, на той час як директор департаменту персоналу не мав такого обсягу доповіді, як зараз, хоч ми і доповідаємо кожного дня секретарю... На той час у мене такої інформації не було. Але по лінії державно-прикордонної служби, а саме керівництва Азово-Чорноморського регіонального управління, ми чітко отримали інформацію, з якої можна було зробити (висновки - ред.), що кардинальні дії відбуваються на теренах Криму. По перше, ні для кого не таємниця, що РФ під виглядом забезпечення проведення Зимової олімпіади в Сочі створила потужне угруповання збройних сил, низку бригад... напередодні кримських боїв", - заявив Коваль, відповідаючи на запитання, чи відомі йому факти вторгнення іноземних військових формувань на територію України.

Як зазначив Коваль, Державна прикордонна служба здійснювала контроль за переміщенням всіх суб'єктів Чорноморського флоту, які дислокувалися на теренах  Автономної Республіки Крим відповідно до досягнутих раніше домовленостей.

"Це було дуже розумне рішення. Воно давало можливість прикордонникам контролювати чисельність угруповань... Одного разу ми побачили, що заявлений один літак, а тут - 8 прилетіло. От і зелені чоловічки. Я відразу доповів про значне підсилення... Через короткий час замість 3 анонсованих вертольотів, які мали прилетіти на навчання, прилітає 11 вертольотів.  Це вже насторожувало", -  зазначив Коваль.

Читайте також: Перед втечею Януковича бюджет армії урізали до 0,78% ВВП - Коваль

Він уточнив, що відповідні дії спостерігалися наприкінці лютого 2014 року.

Як повідомлялося, Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-