Вирок

Вирок "кримському диверсанту" Захтею оголосять у п'ятницю

Укрінформ
У середу в окупованому Криму проходив "суд" над так званим українським диверсантом Андрієм Захтеєм. Оголошення вироку відбудеться 16 лютого.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк.

"Суддя Верховного суду Криму пішов до дорадчої кімнати для ухвалення вироку фігурантові справи "кримських диверсантів" Андрію Захтею. Оголошення відбудеться в п'ятницю 16 лютого о 10.00", - повідомив Наумлюк.

За його словами, процес над Захтеєм проходив "у закритому режимі і в особливому порядку".

Як повідомлялося, окупаційна влада Криму підозрює Андрія Захтея у "підготовці диверсій" на півострові, незаконному обігу зброї, а також у придбанні, збуті, підробці офіційних документів.

Захтея затримали в анексованому Криму в ніч на 7 серпня 2016 року. Разом з іншим "українським диверсантом" Євгенієм Пановим його деякий час тримали в московському СІЗО "Лефортово", після чого повернули в Крим. Захтей підписав досудову угоду зі слідством, однією з умов якої була відмова від адвоката за угодою.

У рамках угоди зі слідством «справа Захтея» розглядається окупаційною владою «в особливому порядку», тобто без дослідження доказів і допиту свідків. Згідно з нормами КПК Росії, це можливо при повному визнанні провини і розкаянні у скоєному. За даними російських ЗМІ (http://tass.ru/proisshestviya/4939268) «суд під час розгляду справи в особливому порядку може призначити покарання не більше двох третин від максимального, передбаченого санкцією статті Кримінального кодексу Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-