"Кримський дезертир" Одинцов отримав 14 років тюрми

Укрінформ
Суд у Києві ухвалив вирок колишньому українському військовослужбовцю Максиму Одинцову за державну зраду і дезертирство з української армії в анексованому Росією Криму і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 14 років.

Про це "Крым.Реалии" повідомив адвокат засудженого Валентин Рибін, відзначивши, що вирок був винесений 6 лютого.

"Вирок винесений, проте набуде він чинності у тому разі, якщо ми не подамо апеляцію. Сторона захисту зараз розглядає можливість апеляційної скарги. У нас для цього є певні терміни, я думаю, ми ці терміни витримаємо", - уточнив адвокат.

Захисник також додав, що Одинцов у суді свою вину не визнав, винними себе не вважає.

Подільський районний суд Києва 8 лютого засудив до 13 років позбавлення іншого фігуранта цієї справи, колишнього українського військовослужбовця Олександра Баранова.

Олександра Баранова і його товариша по службі Максима Одинцова затримали 20 листопада 2016 року на адміністративному кордоні з Кримом у "буферній зоні» поряд з пропускним пунктом "Чонгар". СБУ стверджує, що обидва кримчани в 2014 році перейшли з української армії до російської, чим порушили дві статті Кримінального кодексу України - вчинили держзраду і дезертирство.

Читайте також: Серед звільнених заручників 14 осіб підозрюють у дезертирстві - Бірюков

Російська влада розцінює затримання Баранова і Одинцова як "викрадення своїх військовослужбовців". Слідком Росії відкрив у зв'язку з цим кримінальну справу.

Процес у "справі кримських дезертирів" почався у Києві 7 лютого 2017 року. Справа Одинцова слухалася в Дарницькому райсуді Києва, а справа Баранова - в Подільському райсуді.

Фото: krym.org (RFЕ/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-