Окупанти оштрафували англійську журналістку і змусили покинути Крим

Окупанти оштрафували англійську журналістку і змусили покинути Крим

Укрінформ
Англійську журналістку-фрілансер Маделайн Роуч, яка спеціалізується на висвітленні порушень прав людини на пострадянському просторі, було оштрафовано у Сімферополі, після чого була змушена залишити Крим.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Англійську журналістку-фрілансер Маделайн Роуч, яка спеціалізується на висвітленні порушень прав людини на пострадянському просторі, було оштрафовано Центральним районним судом Сімферополя. Її змусили покинути територію анексованого Криму", - говориться у повідомленні.

У результаті журналістку було оштрафовано на чотири тисячі рублів і покинула півострів того ж дня.

Силовики затримали Роуч вранці 7 лютого у хостелі Сімферополя, де вона зупинилася під час поїздки на півострів. Роуч звинуватили у журналістській діяльності на території Криму без акредитації російського МЗС, а також у відсутності медичної страховки. Після опитування у відділі поліції Роуч засудили за статтею про порушення іноземним громадянином правил в'їзду й перебування у Росії.

Адвокат за призначенням Андрій Семенець, якого запросили самі поліцейські, наполегливо рекомендував Роуч визнати провину, заплатити штраф і покинути Крим. Журналістка у суді наполягала на тому, що не виконувала нічиє редакційне завдання і приїхала в Крим лише, щоб познайомитися з героями своїх публікацій. У відповідь поліцейські заявили, що за їхньою інформацією, вона зняла й пересилала відео зустрічі з кримськотатарськими сім'ями політв'язнів за допомогою мессенджера на телефоні.

Читайте також: У реєстрі суден-порушників у Криму значиться 665 суден

Роуч припускає, що співробітники правоохоронних органів встановили за нею спостереження і, певно, відстежували її активність в інтернеті. Також поліцейські у суді заявляли про свідків, що розповіли про зустрічі з Роуч, проте назвати їх і допитати у суді відмовилися. На заяву Роуч про наявну у неї медичну страховку, яку вона оформляла для отримання російської візи, оперативники відповіли їй, що потрібна "спеціальна страховка для Криму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-