У Києві проходить вечір солідарності з Володимиром Балухом

У Києві проходить вечір солідарності з Володимиром Балухом

Укрінформ
Вечір солідарності із засудженим в окупованому Криму українським активістом Володимиром Балухом у день його народження, 8 лютого, проходить у Києві.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Як зазначається, у заході беруть участь заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз, голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, сім'я Володимира Балуха, директор українського державного підприємства «Національне газетно-журнальне видавництво» Андрій Щекун, адвокати Балуха Ольга і Дмитро Дінзе, кримськотатарський активіст Вельдар Шукурджієв. Співорганізатором заходу є Кримська правозахисна група.

Президент Петро Порошенко сьогодні перебуває з робочим візитом у Австрії, але теж висловив підтримку активістові. "Приєднуюсь до всіх українців, які прийшли сьогодні у Кримський дім підтримати Володимира Балуха, незаконно засудженого кремлівським режимом. Разом – сила!" - написав він у Facebook.

8 лютого Володимиру Балуху виповнилося 47 років.

Читайте також: МЗС привітало Балуха з днем народження: Боремось за Вас

Як відомо, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Проте адвокати Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України на власному подвір'ї.

Підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд 16 січня 2018 року засудив Балуха, обвинуваченого у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тис. грн). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-