Полторак каже, що Тенюх збрехав про наказ вивести війська з Криму

Полторак каже, що Тенюх збрехав про наказ вивести війська з Криму

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що він не приймав жодних рішень щодо виведення військ із Криму в березні 2014 року. 

Про це очільник МОУ сказав у середу в ефірі телеканалу "112 Україна", відповідаючи на запитання щодо показань колишнього в. о. міністра оборони Ігоря Тенюха  про те, що остаточне рішення про виведення українських військ з Криму було прийнято на засіданні РНБО 23 березня 2014 року за ініціативою Полторака і Пашинського.

"Я не знаю, наскільки цей протокол (допиту, - ред.) відповідає дійсності. Якщо він відповідає дійсності і такі свідчення дав пан Тенюх, на мою думку, це свідчить про те, що пан Тенюх був настільки наляканий, що не розумів, де він знаходиться, хто на яких посадах перебуває, не розумів, хто які завдання виконує, тому що коментар взагалі неадекватний", - сказав Полторак.

За словами міністра, на момент прийняття рішення щодо виведення військових формувань Збройних сил з Криму він “навіть не був командувачем Нацгварді”. “Мене призначили на посаду 15 квітня 2014. Членом РНБО я став 27 жовтня 2014 року, коли вже став міністром оборони. До цього я навіть не був членом РНБО. Я не знаю, як я міг впливати на порядок виводу військ з Криму. Я ніякого рішення з цього приводу не приймав", - сказав Полторак.

Читайте також: Тенюх заявляє, що пішов у відставку через план "прориву" в Криму

Тільки після того, як було прийнято рішення керівництвом країни про виведення з Криму всіх силових підрозділів, додав міністр оборони, Нацгвардія виконала цей наказ. "...Тому це чиста брехня пана Тенюха, якщо він про це сказав", - резюмував Полторак.

Раніше повідомлялося, що колишній в. о. міністра оборони Ігор Тенюх під час допиту заявив, що остаточне рішення про виведення українських військ з Криму було ухвалене під час засідання Ради національної безпеки і оборони за ініціативою тодішніх голови Адміністрації президента Сергія Пашинського і керівника Нацгвардії Степана Полторака (нині міністра оборони). Копії свідоцтв оприлюднив адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-