Окупанти продовжили арешт ще двом

Окупанти продовжили арешт ще двом "кримським диверсантам"

Укрінформ
У окупованому Криму так званий "Верховний суд" продовжив до 8 квітня арешт підозрюваним у "підготовці диверсій" Олексію Бессарабову і Володимиру Дудці.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

"Володимиру Дудці і Олексію Бессарабову, яких звинувачують у підготовці "диверсій" на території Криму, "Верховний суд" Криму сьогодні, 7 лютого 2018 року, продовжив арешт ще на два місяці, до 8 квітня", - йдеться у повідомленні.

Вони перебувають в ув'язненні вже рік і 2 місяці. Засідання "суду" проходило у закритому режимі.

Як нагадали правозахисники, Володимира Дудку, Дмитра Штиблікова і Олексія Бессарабова затримали 9 листопада 2016 року у Севастополі, звинувативши у підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї (КК РФ: ст. 222 ч.3, ст. 222.1 ч.3, ст. 30 ч.1 - ст. 281 ч.2 п. а).

10 листопада 2016 року постановою "Ленінського районного суду м.Севастополя" їм обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту із подальшим етапуванням у ФКУ СІЗО-1 м. Сімферополя.

Читайте також: "Диверсанту" Панову в Криму продовжили арешт

16 листопада 2017 року Штиблікова засудили до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили, що може підтверджувати тиск на нього з боку слідства.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні так званий "Верховний суд Криму" продовжив арешт ще одному фігуранту "справи щодо диверсантів" - Євгенові Панову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-