Знос мечеті у Сімферополі: протестуючі не вірять обіцянкам забудовника

Знос мечеті у Сімферополі: протестуючі не вірять обіцянкам забудовника

Укрінформ
В окупованому Криму забудовник пообіцяв відкласти знос мечеті в Сімферополі, через яку місцеві мусульмани оголосили масове голодування.

Про це з посиланням на ЗМІ анексованого півострова повідомляє "Крим. Реалії".

"Будівельна компанія "Акура", яка займається спорудженням житлового комплексу "Кримська троянда" в сімферопольському районі Стрілецька, заявила, що збереже "будівлю будови, оголошеної мечеттю" до винесення ухвали "органами влади", - говориться в повідомленні.

Видання наводить думку представника будівельної компанії проросійському агентству "Крыминформ" про те, що мечеть, яку захищають активісти, не має офіційного статусу, і рішення про її долю повинна прийняти місцева "влада" із залученням Духовного управління мусульман Криму. Крім того, підрядник заявив, що на території "Кримської троянди" будуть зведені нова мечеть і церква.

Журналісти "Крим. Реалії" дізналися, що думає з цього приводу активіст "галявини протесту" "Стрілецька" Фазил Ібраїмов. Він не вірить заявам забудовника житлового масиву "Кримська троянда".

«В той же час він (забудовник) зазначає, що з ДУМК домовились, що вони перенесуть мечеть туди, де буде зручно їм. Вони говорять, що перенесуть мечеть і побудують нову... Я підкреслюю, що ми побудували мечеть там, де нам зручно, і ми цю землю нікому не збираємося віддавати, ми мирно заслужили цю землю, ми добивалися землі при Україні і при Росії», - сказав активіст.

Читайте також: Україна заявить в ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ про незаконність “виборів Путіна” у Криму

Як повідомляв Укрінформ, активісти так званої галявини протесту "Стрілецька" на північно-східній околиці Сімферополя 4 лютого оголосили голодування, протестуючи проти зносу їхніх будинків і мечеті. Тут проживають 42 сім'ї (в основному репатріанти - кримські татари), які селилися там починаючи з 2005 року, але і досі не змогли отримати документи на землю. Зараз на цьому місці планують побудувати житловий масив "Кримська троянда" на 9 тисяч квартир. Раніше, у серпні 2017 р., місцева "влада" проводила імітацію "громадських слухань" з приводу будівництва, проте коли 62-річний Фазил Ібраїмов спробував виступити проти них, його позбавили слова і наказали поліції вивести його з залу, а пізніше заарештували на п'ять діб за "непокору законним вимогам поліції".

Фото: RFE RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-