У Криму

У Криму "суд" залишив під вартою побитого силовиками Рамазанова

Укрінформ
В окупованому Криму так званий "верховний суд" відхилив апеляцію і залишив під вартою Ісмаїла Рамазанова, якого 23 січня затримали і неодноразово били.

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Обвинувачений в розпалюванні розбрату і ворожнечі по інтернет-радіо Zello Ісмаїл Рамазанов залишений під вартою до 21 лютого. Верховний суд Криму апеляційну скаргу захисту на арешт не задовольнив", - йдеться в повідомленні.

Також суд відхилив клопотання адвоката Олексія Ладина про введення аудіофіксації засідання, протест проти того, що Рамазанов під час суду знаходиться в «клітці», а також вимогу допитати свідка затримання - брата Рамазанова.

При цьому, за словами Наумлюка, звинувачення Рамазанову офіційно так і не було пред'явлено, хоча сьогодні збігає максимальний термін, коли слідство могло це зробити. Навіть рішення Сімферопольського районного суду, який прийняв рішення про утримання під вартою, йому показали тільки сьогодні.

Читайте також: Штати в ОБСЄ стали на захист кримських в'язнів

"За документами слідства, його затримали після обіду 23 січня, ну, мабуть, як доставили у відділ поліції. Але о п'ятій ранку цього дня він вже сидів у наручниках, а співробітники ФСБ його били. В суді він про це, до речі, заявляв ще 24-го. Суддя не відреагувала, прокурорського реагування, наскільки я розумію, теж не буде", - написав Наумлюк.

Як повідомляв Укрінформ, у будинок батьків Ісмаїла Рамазанова в Новому Світі Сімферопольського району пришли з обшуком близько 4 години ранку 23 січня. Його відразу ж побили, а при обшуку "знайшли" патрони. Після затримання, за заявою Рамазанова, його неодноразово били, дві доби не давали їсти та пити, не надавали медичної допомоги незважаючи на його важкий стан (за його словами, йому відбили нирки, вивихнули пальці та інше) і зафіксовані медекспертом побої.

24 січня його заарештували на місяць. За версією прокурора, у вересні-жовтні 2017 року Рамазанов поширював "екстремістські заяви" за допомогою інтернет-радіо Zello. Ісмаїл це заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-