У Чехії вилучили з продажу шкільні атласи зі

У Чехії вилучили з продажу шкільні атласи зі "спірним" Кримом

Укрінформ
Міністерство освіти Чехії після скарги України вилучило з обігу шкільні атласи, на яких Крим зображений як територія, «спірна» між Україною та Росією.  

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс.

«Після звернення Посольства України Міністерство освіти Чехії відкликало дозвіл на використання у школах атласів, в яких Крим був позначений як «спірна» територія», - пише Перебийніс.

У відповідному рішенні чеського відомства зазначається: «Міністерство освіти вивчило ситуацію та скасувало рішення про схвалення атласів. В даний час MSMT (абревіатура чеського міністерства освіти - ред.) спілкується з видавцями, щоб якнайшвидше вирішити проблему».

На ситуацію з Кримом в шкільних чеських атласах ще в листопаді звернув увагу посол України в Чехії Євген Перебийніс і звернувся в компанію виробника карт. У відповідному листі компанія принесла посольству України вибачення і повідомила про зняття некоректної карти з продажу.

Читайте також: У Чехії відкликали дозвіл на атлас з "російським Кримом"

Президент Чехії Мілош Земан, нещодавно переобраний на новий термін, висловлювався за скасування санкцій, введених у зв'язку з окупацією Криму і війною на сході України. Саму анексію Земан назвав "доконаним фактом" і запропонував Києву домовитися з Москвою про компенсацію за півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-