«Мустафа»: У Брюсселі фільм про Джемілєва показав боротьбу з окупаційним режимом РФ

«Мустафа»: У Брюсселі фільм про Джемілєва показав боротьбу з окупаційним режимом РФ

Укрінформ
У Брюсселі фільм «Мустафа» розповів про супротив українців і кримських татар кремлівському окупаційному режиму у Криму.

Демонстрація фільму пройшла з нагоди четвертої річниці окупації Криму Росією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Сьогодні вже 1432 день окупації. Це велика трагедія для кримських татар, корінного народу Криму», - заявив у бельгійській столиці Мустафа Джемілєв.

Читайте також: За роки окупації Криму зафіксовано 49 викрадень людей - Джемілєв

Він повідомив європейській аудиторії, що близько 46% кримськотатарського народу загинули за роки перебування у сталінській депортації 1944 року.

Присутні на показі фільму депутати Європарламенту, дипломати, активісти громадянського суспільства, включаючи студентську молодь, численні друзі України стоячи оплесками привітали лідера кримських татар, висловлюючи повагу до його мужнього життя і непохитності у боротьбі за права свого народу в умовах радянського тоталітаризму та вже сучасної російської агресії й окупації.

Читайте також: Джемілєв вважає, що “кремлівський список” допоможе повернути Крим

Лідер кримських татар відзначив, що через російський бандитизм на території окупованого Криму десятки тисяч кримських татар вимушені й сьогодні залишати свої рідні домівки.

«Україна сьогодні перебуває на передовій фронту боротьби з агресором. Підтримуючи Україну і виступаючи проти російської окупації Криму, світова спільнота підтримує і захищає свої цінності», - наголосив Джемілєв.

З ним погодилася депутат Європарламенту Ребека Хармс, яка виступила організатором візиту делегації кримськотатарського народу до Брюсселя.

Читайте також: Українській владі у 2014 році забракло рішучості для врегулювання ситуації в Криму - Чубаров

«Якщо ми не можемо допомогти Криму – ми не зможемо допомогти самі собі», - переконана німецький політик.

Вона висловила переконання, що ЄС і європейські країни повинні активізувати свою підтримку України, українців і кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-