Адвокат затриманого в Криму Рамазанова подав скаргу на його арешт і побиття

Адвокат затриманого в Криму Рамазанова подав скаргу на його арешт і побиття

Укрінформ
Адвокат затриманого в окупованому Криму 23 січня за обвинуваченням в поширенні екстремістських матеріалів Ісмаїла Рамазанова подав апеляційну скаргу на його арешт.

Про це повідомляє в Facebook журналіст Антон Наумлюк. 

"Адвокат Олексій Ладін подав апеляційну скаргу на арешт Рамазанова, якого на місяць відправили до Сімферопольського СІЗО. А також надіслав заяву до прокуратури з приводу побиття, якого Ісмаїлов зазнав під час обшуку і затримання", - зазначив він.

У заяві захисник, зокрема, зазначає: "Мій підзахисний повідомив мені про те, що співробітники ФСБ застосували до нього тортури, а також психологічне насильство з метою примусу до обмовлення себе".

Читайте також: Побитого ФСБшниками в Криму Рамазанова арештували раніше, ніж приїхали лікарі

За словами затриманого, 23 січня близько 4 години ранку до нього додому прийшли співробітники російських спецслужб, накинули йому на голову куртку, після чого почали бити. Після обшуку побиття продовжилося в автомобілі "Газель" протягом тривалого часу.

"За його (Рамазанова - ред.) словами, йому завдали численних ударів по спині, в область нирок, по голові, в районі потилиці, по руках і ногах, вивихнули пальці. Протягом майже двох діб йому не давали води та їжі... Під час тортур співробітники ФСБ примушували його до самообмовлювання", - пише адвокат.

Ладін підкреслює, що в лікарні Сімферополя зафіксували наявність побоїв на тілі його підзахисного. Однак і після відвідин клініки Рамазанова били в автомобілі.

Під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу Рамазанов провини не визнав. Співробітники ФСБ, які проводили обшук, заявили також, що виявили вдома у Рамазанова пакет з патронами. "У розмові зі мною Рамазанов пояснив, що жодного відношення до цих патронів він не має, їх не було в будинку до обшуку, в зв'язку з чим є підстави вважати, що патрони принесли в будинок співробітники ФСБ", - зазначає адвокат Ладін.

Також було надіслано заяву до прокуратури про тортури, яких Рамазанов зазнав з боку співробітників ФСБ Росії. Про це сам обвинувачений заявив у Сімферопольському районному суді, проте жодної реакції з боку судді та прокурора не було.

Рамазанова було заарештовано 24 січня на один місяць і відправлено в СІЗО анексованого Сімферополя. Під час судового засідання він не міг стояти на ногах від болю і йому дозволили брати участь у засіданні сидячи, однак швидку допомогу суддя викликати відмовилася. Рамазанов вказав на одного з присутніх у суді співробітників ФСБ як такого, який брав участь у побитті, однак і на це суддя не відреагувала.

Фото: ФБ Антона Наумлюка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-