“Крим SОS” знову пікетував посольство РФ

“Крим SОS” знову пікетував посольство РФ

Укрінформ
Дев’ятнадцяту акцію протесту в рамках кампанії “Find and Free”, спрямовану на пошук і визволення зниклих через окупацію Криму українців і кримських татар, провела у п'ятницю під посольством РФ громадська ініціатива “Крим SОS”.  

Про мету та ефективність таких акцій розповіла співзасновниця “Крим SОS” Таміла Ташева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ці акції мають певний ефект — хоча б раз на місяць про цих людей згадують. Це ще й посил для родичів зниклих, що про їх дітей та родичів пам'ятають. Також це посил для Російської Федерації, що ми постійно слідкуємо за викраденням людей і відправляємо звіти у міжнародні організації. Якщо подивитись на 2017 рік — викрадення майже припинились. За 4 роки з моменту окупації Криму було зафіксовано 39 випадків зникнення людей, доля 16 з них досі невідома”, - сказала Ташева.

Вона наголосила, що Російська Федерація, є винуватцем у викраденні й агресором, тому акція відбувається під стінами посольства цієї країни. 

Читайте також: Докази дискримінації кримських татар передадуть до Міжнародного суду - МЗС

Щоразу акції проводяться в іншому форматі. Сьогоднішня проходила під гаслом “За голосом одного — тисячі, мовчить лише влада РФ”, і її учасники вийшли по одному, що символізувало підтримку одиночних пікетів, на які систематично виходять кримські татари в окупованому Криму. Зокрема активісти згадували 76 -річного Сервера Караметова, якого окупанти торік затримали на 10 діб за одиночний пікет перед судом у Сімферополі. 

Організатори та учасники акції хотіли показати, що за кожною людиною, яка стоїть в одиночному пікеті, є сотні й тисячі інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-