Euronews додав згадку про анексію Криму в своєму сюжеті

Euronews додав згадку про анексію Криму в своєму сюжеті

Укрінформ
Телеканал Euronews, сюжет якого про навчання окупаційними військами РФ дітей у Криму поводженню із мінами спричинив скандал, відреагував на протести українських дипломатів.

Зокрема, на вимогу Міністерства закордонних справ України та представника України при ЄС Миколи Точицького, кримський сюжет від 23 січня було оновлено.

«Сюжет оновлено 24 січня 2018 року, включаючи деталі про російську анексію Криму», - зазначено у тексті матеріалу на сайті Euronews.

Зокрема, текст доповнено реченням про те, що «Крим, який розглядається Москвою як геополітичний форпост, був анексований у України у 2014 році, що призвело до уведення санкцій Євросоюзу і США проти Росії за ці нелегальні дії».

Читайте також: МЗС закликає Euronews вказати у сюжеті з Криму про його анексію

Як повідомляв Укрінформ, у Представництві України при ЄС були шоковані спрямованістю сюжету загальноєвропейського телеканалу Euronews про військові навчання дітей в окупованому Росією Криму та висловили сподівання, що цей ефір був редакторською помилкою, а не цілеспрямованою російською дезінформацією.

Раніше обурення зазначеним сюжетом Euronews вже висловило Міністерство закордонних справ України.

Читайте також: Посол України в ЄС дорікнув Euronews за "кримський сюжет"

У європейських політичних, експертних і журналістських колах дедалі частіше лунає критика редакційної політики Euronews, зокрема, щодо виходу в ефір матеріалів, які містять явні ознаки кремлівської пропаганди.

Як відомо, українська редакція Euronews припинила існування у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-