Побитого ФСБшниками в Криму Рамазанова арештували раніше, ніж приїхали лікарі

Побитого ФСБшниками в Криму Рамазанова арештували раніше, ніж приїхали лікарі

Укрінформ
В окупованому Криму підконтрольний Кремлю "суд" обрав для затриманого після вчорашнього обшуку Ісмаїла Рамазанова запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 23 лютого. Під час судового засідання побитому ФСБшниками Рамазанову відмовилися викликати "швидку".

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

“Ісмаїл Рамазанов проведе в СІЗО найближчі 30 діб до 23 лютого 2018 року. Швидка не приїхала. Ісмаїл ледве стояв на ногах", - йдеться в повідомленні.

За інформацією "Кримської солідарності", судове засідання перенесли з 14 годин на 16.30 (17.30 за київським часом — ред.).

Читайте також: Затриманого в окупованому Криму Рамазанова до ночі возили по медустановах

У зал суду Рамазанова завели четверо в масках, під час засідання Рамазанов повідомив, що його били співробітники ФСБ вдома, в машині, говорив, що били в плечі, живіт, по нирках. Скаржився на біль у боці, плечі, ноги, потилиці. Адвокат клопотав про виклик швидкої допомоги, вимагав викликати медичних працівників, щоб вони підтвердили, чи в змозі Рамазанов брати участь у судовому засіданні.

Захист неодноразово наполягала, щоб викликали швидку, але прокурор стверджував, що побої нанесені до експертизи, і суд відхилив клопотання про виклик швидкої.

В результаті судові пристави викликали швидку лише під кінець засідання, але вона так і не приїхала.

За словами самого Ісмаїла Рамазанова, його не годували і не давали води з моменту затримання — з 5.00 ранку вчорашнього дня, тобто 40 годин. Йому також не давали теплий одяг, хоча забрали з дому в футболці і куртці.

За версією прокурора, Ісмаїл Рамазанов поширював "екстремістські заяви" за допомогою інтернет-радіо Zello. На думку експерта ФСБ Виноградова, це було у вересні-жовтні 2017 року. Адвокат оскаржував цей "експертний висновок", стверджуючи, що не доведена ні причетність, ні сам факт злочину. Ісмаїл заперечує свою причетність.

Як повідомляв Укрінформ, учора 31-річний Ісмаїл Рамазанов після обшуку в будинку його батьків у Новому Світі Сімферопольського району був затриманий російськими силовиками і відправлений спочатку в Слідчий комітет Сімферополя, а потім - в ІТТ на бульварі Франка, 44. В ході обшуку йому підкинули патрони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-