Прокуратура АРК закликає анонімно повідомляти про злочини окупантів на півострові

Прокуратура АРК закликає анонімно повідомляти про злочини окупантів на півострові

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим, наразі розташована у Херсоні, закликає мешканців окупованого Росією півострова звертатися з повідомленнями про скоєні проти них злочини, задля їхньої безпеки - анонімно.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури АРК

"Розуміючи реальність загрози від окупаційного режиму, яка може стосуватися проукраїнськи налаштованих громадян, прокуратура Автономної Республіки Крим прагне створити максимально сприятливі та безпечні умови для інформування про випадки порушення прав кримчан, вчинення проти них воєнних злочинів та злочинів проти людяності", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що на офіційному веб-сайті прокуратури створено електронну форму для анонімних повідомлень про факти вчинення вказаних порушень прав людини.

Крім того, для ефективного діалогу між прокуратурою автономії та особами, які постраждали від окупаційного режиму або стали свідками порушень прав громадян України та проживають у Криму, через Skype запроваджено онлайн-відеозв’язок з прокуратурою АР Крим.

Онлайн-відеозв’язок з прокуратурою працюватиме щовівторка, середи та четверга з 10.00 до 13.00 год.

Читайте також: Нацрада назвала телеканали, які оминають теми Донбасу і Криму

У прокуратурі вважають, що встановлення ефективного зворотного зв’язку з населенням за існуючого режиму тимчасової окупації РФ частини території України є важливою невід’ємною умовою своєчасного виявлення та фіксації випадків порушення окупаційною владою конституційних прав людини, вчинення щодо кримчан воєнних злочинів та злочинів проти людяності, з метою подальшого притягнення винних до кримінальної відповідальності на національному та міжнародному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-