Україна просить ЮНЕСКО врятувати Ханський палац у Бахчисараї

Україна просить ЮНЕСКО врятувати Ханський палац у Бахчисараї

Укрінформ
Учасники засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО вирішили вжити додаткових заходів з метою мобілізації міжнародних зусиль задля збереження Ханського палацу в Бахчисараї.

Про це повідомляє прес-служба МЗС. 

"Критична ситуація довкола Ханського палацу в Бахчисараї стала головною темою спеціального засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, яке відбулося в Міністерстві закордонних справ  19 січня. Захід відбувся під головуванням голови Нацкомісії Сергія Кислиці за участі заступника міністра культури України Тамари Мазур, глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, представників причетних міністерств та відомств, експертів Українського національного комітету ІКОМОС, Українського національного комітету "Блакитний щит", ІККРОМ в Україні", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Умеров сказав, що може врятувати Ханський палац

Учасники засідання констатували, що ситуація у сфері культури на території Криму викликає "глибоке занепокоєння та обурення діями російських окупаційних властей, які фактично, проводять масовий, добре спланований наступ на унікальний мультикультуралізм на Кримському півострові", зазначили у МЗС.

Про такі дії яскраво свідчать так звані "реставраційні роботи" на території пам’ятки національного значення України, невід'ємної частини культурної спадщини кримськотатарського народу – Ханського палацу в Бахчисараї, що становлять реальну загрозу знищення історичної та культурної цінності цієї пам'ятки, включеної до Попереднього списку для внесення до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ще в 2003 році.

За результатами обговорення проблеми учасники вирішили вжити додаткових заходів з метою мобілізації міжнародних зусиль, насамперед по лінії ЮНЕСКО, задля збереження Ханського палацу в Бахчисараї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-