"Суд" окупантів покарав іще двох кримських татар за одиночні пікети

Укрінформ
У четвер в окупованому Криму один із затриманих активістів Герай Куламетов заарештований на 10 діб, другий - Кемал Сеїтьяєв - оштрафований на 1000 рублів.

Про це повідомляє "Крымская солидарность".

"27-річному учаснику одиночного пікету, кримському татарину Куламетову Гераю суддя Михайлов Р.У. виніс рішення про запобіжний захід у вигляді 10 діб ув'язнення "за публікацію відеоролика в 2012 році", - повідомляє "Крымская солидарность".

Куламетову інкримінують статтю 20.3 (частина 1) КпАП РФ (Пропаганда або публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики або символіки екстремістських організацій).

Читайте також: США засудили вирок окупаційного "суду" в Криму Володимиру Балуху

Другого затриманого Сеїтьяєва звинуватили в екстремізмі за пісню чеченського співака Муцураєва.

"Закінчився суд над Кемалом Сеїтьяєвим. Його ув'язненили за статтею 20.9 КпАП РФ за те, що "зберіг у соціальній мережі "ВКонтакте" пісню Тимура Муцураєва". Оштрафований на 1000 рублів. Але громадськість абсолютно солідарна в тому, що вся ця "спецоперація" із залученням великої кількості силовиків - не через нелюбов до репертуару Муцураєва. Просто привід включити людину, а в даному випадку одиночного пікетника, до списку "екстремістів", - повідомили в "Крымской солидарности".

Як повідомляв Укрінформ, у четвер в окупованому Криму відбулися обшуки і затримання двох кримських татар - Куламетова Герая (Старий Крим) і Кемала Сеїтьяєва (Білогірський район). Обидва активісти були учасниками одиночних пікетів, які проходили по всьому Криму 14 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-