Адвокат Полозов розпочав публікацію матеріалів у справі Чийгоза

Адвокат Полозов розпочав публікацію матеріалів у справі Чийгоза

Укрінформ
Напередодні четвертої річниці Дня кримського опору (26 лютого) адвокат Микола Полозов розпочав цикл публікацій протоколу судових засідань у справі Ахтема Чийгоза.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Всі свідчення потерпілих, свідків, весь хід судового процесу зафіксовані і дозволяють зрозуміти які саме події розгорталися в Сімферополі напередодні російської окупації Криму. Хештег цих публікацій #26февраля", - зазначив Полозов.

Читайте також: Чийгоз і Умеров позиваються до Кремля

Як повідомлялося, 25 жовтня 2017 року Росія несподівано звільнила заступників голови Меджліса Умерова і Чийгоза, передавши їх Туреччині, після чого вони прибули до Києва. За даними турецького телеканалу Haberturk, уряд Туреччини обміняв Чийгоза і Умерова на двох росіян, обвинувачених у шпигунстві.

Разом з тим адміністрація президента РФ на запит адвокатів Чийгоза і Умерова про надання відомостей щодо підстав вивезення їхніх підзахисних з Криму відповіла, що це інформація "з обмеженим доступом".

Читайте також: Чийгоз заявляє про "ігри" у Раді Європи з метою повернути Росію

Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Його звинуватили в організації масового безладдя і засудили до 8 років колонії. Умеров був засуджений до двох років колонії-поселення за звинуваченням у "закликах до порушення територіальної цілісності РФ" за вислів в ефірі телеканалу ATR про те, що "Крим - це Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-